Πολλώνια, το γραφικό ψαροχώρι

Τα Πολλώνια είναι γραφικό ψαροχώρι στη ΒΑ ακτή της Μήλου. Το μικρό τους λιμάνι, γεμάτο από πολύχρωμες βαρκούλες και ψαροκάικα, είναι αρκετά προστατευμένο από τους ανέμους και μπορείτε να δέσετε και εσείς το σκάφος σας.

Προσφέρονται για ήσυχες διακοπές συνδυάζοντας το θαλασσινό καλοκαιρινό τοπίο και τις παραλίες με πολύ καλό φαγητό και όλα τα απαραίτητα όπως φούρνο, σούπερ μάρκετ, καφετέριες, φαρμακείο, τουριστικά γραφεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων ή μοτοποδηλάτων.

Η κεντρική παραλία έχει μια μεγάλη αμμουδιά με αρμυρίκια και την πολλή αγαπητή στα παιδιά, παιδικά χαρά της. Στην Πελεκούδα, το δυτικό άκρο του λιμανιού, θα βρείτε πολλά ωραία σημεία για να κολυμπήσετε, να κάνετε βόλτες ή να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα.

Η Villa Lord βρίσκεται στα ανατολικά του χωριού σε απόσταση 50μ. Δίπλα από την πόρτα μας ξεκινάει μια μικρότερη αμμουδιά που σκιάζεται από αρμυρίκια και λίγα μέτρα πιο πέρα υπάρχει η επίσης αμμώδης παραλία του Πολυχρόνη όπου λειτουργεί και Beach Bar. Στο καταδυτικό κέντρο, που στεγάζεται στην ίδια ακτή, μπορείτε να κάνετε μαθήματα και να γνωρίσετε τον εντυπωσιακό βυθό της Μήλου.

Εξερευνήστε τη Μήλο

Η Μήλος θα σας καταπλήξει με τις περισσότερες από 70 παραλίες της και τις δαντελωτές ακτές της. Θα την αγαπήσετε, όμως, και για τον πολιτιστικό της πλούτο, την ιστορία και τα αρχαιολογικά μνημεία, τη γεωλογική της ομορφιά και ιδιαιτερότητα. Θαλάσσιες δραστηριότητες, πεζοπορικές διαδρομές, ιαματικά λουτρά, μαθήματα γαστρονομίας, καλοκαιρινό φεστιβάλ, τοπικά πανηγύρια: χίλιοι τρόποι για να γνωρίσετε το νησί και να περάσετε αξέχαστες διακοπές.

Τα Πολλώνια είναι ένα πολύ καλό ορμητήριο για να εξερευνήσετε όλη τη Μήλο. Οι αποστάσεις είναι μικρές και μπορείτε να φτάσετε στις περισσότερες παραλίες, τα χωριά ή τα αξιοθέατα το πολύ σε 20 λεπτά. Η εντυπωσιακή σπηλιά του Παπάφραγκα βρίσκεται δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Φυλακωπής και αξίζει να την επισκεφθείτε κάνοντας μια περιήγηση της βόρειας ακτής με πολλές στάσεις για μπάνιο και τελικό προορισμό το σεληνιακό Σαρακήνικο.

Από το λιμάνι των Πολλωνίων μπορείτε να επισκεφθείτε σε μόλις 30 λεπτά την Κίμωλο με μικρό ferry boat που κάνει τακτικά δρομολόγια. Οι εκδρομές με σκάφος είναι πάντα απολαυστικές: διαλέξετε μια εκδρομή στην Πολύαιγο, μικρό νησί με πανέμορφες παραλίες και καταγάλανα νερά, μια επίσκεψη στα ηφαιστειακά Γλαρονήσια για να δείτε το ηλιοβασίλεμα ή μια περιήγηση στο Κλέφτικο και τις πανέμορφες ακτές του νησιού.

Αποστάσεις από τη Villa Lord

Κέντρο Πολλωνίων 50μ
Κοντινότερη παραλία 5μ
Αδάμας 10χμ
Πλάκα 14χμ
Παπάφραγκας 3χμ
Σαρακήνικο 9χμ